Create A Forum - Support Forums

Support => Bugs => Topic started by: Gatekeeper on January 01, 2013, 05:42:02 pm

Title: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 01, 2013, 05:42:02 pm
I'm doing tech work for a guy on http://www.christianfaithandfellowshipforum.co.uk/index.php

And all I want to do is setup a homepage portal

But it does'nt work, the homepage and forum will appear in the tabs but both display the same forum view and when I clcik on "Home" the forum tab dissappears and if I clcik on "Forum" the home tab dissappears


Title: Re: Home Portal
Post by: CreateAForum on January 01, 2013, 05:45:05 pm
I do not see the forum portal activated at the moment when I viewed your page, do you have the setting enabled?
Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 02, 2013, 02:29:14 am
no well I turned it off because it is;nt seen by users,

 when I enable the homeportal  I can see both the "Home" and "forum" tabs while on the admin panel

If I click on "Home"  I get the forum board

and the tab at the top is "Home" as a user viewing and that is what users see
.............

If I go back to the admin panel I see both "Home" and "forum" again

So If I click on "Forum" it takes me to the "Forum board " again and the tab at the top is "Home"

It does'nt matter which tab I click on whether its "home" or "forum" it takes me the same forum page

and each time the tab being viewed via the forum is "Home"

.....................

Ive set the ex portal up on a test site and its working fine, only took me a few minutes

So its not anything to do with what Ive done
Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 02, 2013, 03:17:49 pm
I wondered if it might be the domain or redirect ? so that the "Home" points to the forums ?

could someone have a look for me ?as Ive been trying to get this homepage sorted for weeks and spent countles hours on it,

Do you want my login ?
Title: Re: Home Portal
Post by: aIURbliS on January 02, 2013, 10:36:15 pm
Try loading the original url that contains the .createaforum.com subdomain and see if that works. If it does work, then I suspect that the custom domain is the issue and hopefully CreateAForum here can fix that for you.
Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 03, 2013, 12:41:46 am
yes thats what I thought of doing and just tried it, but alas its still the same

home and forum are both loading the forum and home is the only tab visible once going to the forum
Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 03, 2013, 12:47:49 am
ah thats interesting

the homepage is http://www.christianfaithandfellowshipforum.co.uk/index.php

and the forum page url = http://www.christianfaithandfellowshipforum.co.uk/index.php?action=forum


Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 03, 2013, 02:53:30 pm
O well , I can create pages using the portal

so the only option I can think of is to create a page and ask you to redirect the url to that page ?
Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 04, 2013, 10:53:33 am
I,ll leave this then

thanks for all your help
Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 06, 2013, 12:29:59 am
you see on the test site I setup here  http://christianfaithforums.createaforum.com/index.php , it says at the bottom of the page Powered by EzPortal (http://www.ezportal.com)

So if you go to our site at  http://www.christianfaithandfellowshipforum.co.uk/index.php (http://www.christianfaithandfellowshipforum.co.uk/index.php)

Which has the ezportal installed and setup for a center html  page on homepage and all settings as they should be

You will see  that there is no "forum" tab and no Powered by EzPortal  (http://www.ezportal.com)

Link at the bottom of the site page
............

Now shall I go on posting on here until next Christmas  or will someone help me |?

Title: Re: Home Portal
Post by: aIURbliS on January 06, 2013, 06:32:42 pm
I think if you purchase the upgrade to remove your forum footer, it will also remove the Power by EzPortal text. Can you try recreating your real forum with absolutely all the settings and stuff exactly the way it is. I still suspect it might be an issue because of the custom domain though. I'm sorry if there's a lack of support for you but it's up to CreateAForum to find and solve this problem if I can't solve it.
Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 06, 2013, 11:21:56 pm
well Ive tried  several times with the custom domain reverted back to the original and it seems to make no difference

If the index.html or domain is pointed to the homepage and that was the original Homepage then no matter how I try on my end to create a "homepage" it won't work

I imagine although I don't know that the domain is "parked" but not on a 301 redirect ?
Title: Re: Home Portal
Post by: Gatekeeper on January 12, 2013, 02:30:34 pm
what if we parked a .net or . org  domain on their ?

Is the problem with a .co.uk domain ?
Title: Re: Home Portal
Post by: aIURbliS on January 12, 2013, 06:26:25 pm
o.O Well I did forgot to mention our service doesn't support domains with 2 dots in them, I don't know if that's really the problem in this situation but try parking a .tk domain first so that you don't have to spend money to buy a .net or .org domain and find out that wasn't the issue.