Create A Forum - Support Forums

Create A Forum => Create A Forum Discussion => Topic started by: Unleashed on July 23, 2010, 03:11:28 am

Title: Domains?
Post by: Unleashed on July 23, 2010, 03:11:28 am
Are we not aloud to buy the forums? like .com .tk .net ect?
 
Reply please.
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on July 23, 2010, 03:21:42 am
You can buy them. And use them on your forums.
Check out the domain manager area for details.
Title: Re: Domains?
Post by: Unleashed on July 23, 2010, 03:36:56 am
alright thanks.. i was just having trouble finding.
Title: Re: Domains?
Post by: Unleashed on July 23, 2010, 03:39:30 am
wait.. domain manager? i can not find that. I am looking under the forums upgrades, is that the wrong place to look?
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on July 23, 2010, 03:50:50 am
Yeah wrong spot. In the admin area called domain manager.
We don't sell domains directly but you can park a domain with us
Title: Re: Domains?
Post by: Unleashed on July 24, 2010, 10:57:09 pm
I do not really.. understand the process of 'parking a domain' so if i could have some help, that'll be great :)
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on July 25, 2010, 02:18:43 am
What part are you stuck on?
Title: Re: Domains?
Post by: Unleashed on July 25, 2010, 06:19:11 am
Step 1:
You will need to create two name servers at the register for your domain.
These two nameservers contain the following information

Nameserver 1:
Domain: ns1.yourdomainname.com
IP Address:[IP...]
Nameserver 2:
Domain: ns2.yourdomainname.com
IP Address:[IP...]
Replace yourdomainname.com with the domain that you are going to use for your forum.

Next, you need to change the nameservers on the domain to
ns1.yourdomainname.com And ns2.yourdomainname.com

If you use Godaddy read this guide (http://www.smfsupport.com/support/general-support/nameservers/msg77112/#msg77112) for more help
Step 2: - Add the domain to our system
 Enter your domain name that you wish to park
http://www (http://www/).   
Final Step
After the nameservers have been added takes about 24 to 48 hours for the DNS changes to take affect. You can now try to change over the urls on your forum to your domain name.
Domains
[Forum name with-held].com VERIFY URL (http://unleashed-pk.com/domaincheck.txt) click on verify link if you see 1 you can update the url. Update Forum Url (http://unleashedscape.createaforum.com/index.php?action=adminpg;sa=changeurl;domain=unleashed-pk.com)
[Forum name with-held].net VERIFY URL (http://unleashed-pk.net/domaincheck.txt) click on verify link if you see 1 you can update the url. Update Forum Url (http://unleashedscape.createaforum.com/index.php?action=adminpg;sa=changeurl;domain=unleashed-pk.net)

Reset Default Forum Url to orginal (http://unleashedscape.createaforum.com/index.php?action=adminpg;sa=changeurl;domain=default)
==============================
 
 Ok i've done this so now what?
 
I've clicked VERIFY URL, and nothing.. :\
 
 I also do not get the Name server..?

 
When i click VERIFY it says "internet explorer cannot display this webpage"
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on July 29, 2010, 11:55:00 pm
After you change them you may have to wait 24 to 48 hours.
I use intodns.com to verify check the domain is pointed correctly
Title: Re: Domains?
Post by: Unleashed on July 30, 2010, 12:01:19 am
Ok thanks
Title: Re: Domains?
Post by: Justincase on February 26, 2011, 01:19:59 am
I was wondering about this also. Thanks.
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on March 26, 2011, 05:43:23 pm
I Have a Domain,Whats the benefit of parking the domain here?
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on March 26, 2011, 06:03:16 pm
Benefit is just your forums urls would be your domain instead of your forumname.createaforum.com
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on March 26, 2011, 09:18:00 pm
I Notice you have to put in ip#s to park it to my forum..i use netfirms as my domain host and i dont see that option to add ip
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on March 31, 2011, 08:34:11 pm
Next, you need to change the nameservers on the domain to
ns1.yourdomainname.com And ns2.yourdomainname.com

We Also have to add ips right?
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on March 31, 2011, 09:03:38 pm
You need to create two nameservers at your domain registration provider ns1.yourdomainname.com and ns2.yourdomainname.com And for the IP's use createaforum.com
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 01, 2011, 06:43:45 am
Nice,did this now i cant login to my forum.......
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 01, 2011, 06:47:40 am
Still cant login to my forum,is there anything that has to be done from CAF or is this just a waiting game now with my server?
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 01, 2011, 05:52:38 pm
I Changed the dns back the way it was originally with just a forward...wish i knew WTF i was Doing!
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 01, 2011, 05:59:08 pm
Wondering if CAF administration can atleast put my board in maintenance mode for me?
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on April 01, 2011, 06:05:53 pm
Post your board url and will check it out.
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 01, 2011, 06:09:45 pm
www.scrueyou.com
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on April 01, 2011, 06:14:29 pm
Hmm looks like a bug with custom domain for topics urls and boards checking it out.
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 01, 2011, 06:22:41 pm
Thanks,Like i said i changed the dns back to just a forward because the method you posted to host my domain here didn't work for me..
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 01, 2011, 08:41:59 pm
hope you're still working on this...nobody on my forum can login still.......
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on April 01, 2011, 08:45:07 pm
I am going to have look at it more in depth tonight not sure what is up yet.
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 01, 2011, 09:36:12 pm
I am going to have look at it more in depth tonight not sure what is up yet.

ok,well can you put my board in maintenance mode until its fixed..i cant login to do it..some of my members think they are banned from the forum..haha
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 02, 2011, 02:35:41 am
still can't login.......HELP!!!!!!!!!!!! Getting Pissed
Title: Re: Domains?
Post by: CreateAForum on April 02, 2011, 04:49:42 am
Reverted to the old url for now http://scrueyou.createaforum.com
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 02, 2011, 04:58:44 am
thank you.....
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 02, 2011, 05:03:28 am
Ok,Logged in finally thanks...but i cant make topics or post...i get this message...

The board you specified doesn't exist
Title: Re: Domains?
Post by: Rude on April 02, 2011, 05:42:21 am
i went into the admin panel and refreshed the links...seems to be working now...thanks.