Author Topic: Problem for forum members posting photos  (Read 1315 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Offline JimD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 0
    • View Profile
Problem for forum members posting photos
« on: July 21, 2019, 12:38:26 am »
Hi,We have a continuing problem with our forum that we would really like to get fixed.
If you view thew below video you will see the convoluted method that members need to follow to post a photo.
How can this be fixed? Any help would be great appreciated.
https://youtu.be/OyxLvAHK5m0

Link to forum -
https://www.officeofsteamforum.com/index.php
« Last Edit: July 21, 2019, 12:43:38 am by JimD »

Share on Facebook Share on Twitter


Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 5735
  • Karma: 276
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #1 on: July 21, 2019, 12:54:37 am »
Main issue is the dropdowns?
I made a minor change right now to keep the default method that the admin selects the default for the additional options.
Otherwise the admin  has the option to control the defaults:

Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline JimD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #2 on: July 21, 2019, 01:16:10 am »
Hello and thank you for the quick response.
Its now the same as the Create a forum.
To post an image I have to -
1. Browse and select the file

2. The next line is as you know Inline full-size image but nothing happens (its not added to the post)
3. I have to go to the drop down and choose something else and then that's added, then I need to go back to the drop down and reselect Inline full-size image

4. Then I need to delete the original selected ie Inline Text link, Inline short text link etc
I hope that makes some sense and explains the issue.
« Last Edit: July 21, 2019, 02:15:40 am by JimD »

Offline NickOOS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #3 on: July 21, 2019, 02:02:03 am »
Yes, that makes sense Jim and I would really like to see it fixed as steps 3 and 4 are quite a nuisance and keeping many new members from trying to post...  :-\ 

Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 5735
  • Karma: 276
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #4 on: July 21, 2019, 05:36:11 pm »
I changed so the default option is no longer selected. That should fix the issue of having to change options.
Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline JimD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #5 on: July 22, 2019, 01:10:02 am »
Thank you very much, that's now allowed for In Line Full Size Image to be selected without having to first choose another option and then In Line Full Size Image and have to go back and delete the first option chosen.
Much appreciated !

Offline RedRyder1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #6 on: July 24, 2019, 12:28:14 pm »
Dear Createaforum admin,


re: www.officeofsteamforum.com


Please fix our photo uploading abilities.
It has never been right since I built our forum late February and early March 2019.
We need the ability to upload files up to 5 or 6 Megabytes and up to 25 attachments with no limit on total size of post or a total post limit of 50 MB. If the total post size is problematic, we could try 15 or 20 MB total post size.


Also, I don't quite understand the attachment size which looks like it changed after we set up from kb to kB or something. I increased the accepted file size from 8,192 to 51,200 because I suspected that it may be that kB equals kilobits.


Most of all.... Please let us just load inline full sized images without having to go through the convoluted method of first having to select upload for thumbnail followed immediately by selection inline full size image.


This should not be made so difficult for me and my members.
Thank you in advance.
Regards,
Gil - RedRyder  www.officeofsteamforum.com

Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 5735
  • Karma: 276
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #7 on: July 24, 2019, 07:12:21 pm »
Made these changes.
Increased server max upload fields from 20 to 25
Increase server max upload at one time from 12mb to 50mb

Did image upload changes as noted in above theard
Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline RedRyder1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #8 on: July 25, 2019, 10:44:06 am »
We'll give it a try. Thank you!


Gil  RedRyder  www.officeofsteamforum.com


Offline RedRyder1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #9 on: July 25, 2019, 11:08:31 am »
Made these changes.
Increased server max upload fields from 20 to 25
Increase server max upload at one time from 12mb to 50mb

Did image upload changes as noted in above theard




We are still not there.


Gil - RedRyder  -  https://www.officeofsteamforum.com/index.php



I tried loading 5 pictures,then 3 pictures and both times got this:


Internal Server ErrorThe server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator at webmaster@createaforum.com to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.
More information about this error may be available in the server error log.
« Last Edit: July 25, 2019, 11:10:37 am by RedRyder1 »

Offline RedRyder1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #10 on: July 25, 2019, 11:11:04 am »
Edited: duplicate post.


By the way, the address below published in the error message won't work.
>>> webmaster@createaforum.com (after RCPT TO): 550 Requested action not taken: mailbox unavailable or not local.
 
« Last Edit: July 25, 2019, 11:22:44 am by RedRyder1 »

Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 5735
  • Karma: 276
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #11 on: July 25, 2019, 11:26:16 am »
Try again. I just changed another server limit.
Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline RedRyder1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #12 on: July 25, 2019, 03:15:45 pm »
Try again. I just changed another server limit.


Just tried from my phone.

It's a NO GO.

Got this error:
This site canít be reached The webpage at https://www.officeofsteamforum.com/index.php?action=post2;start=45;board=20 might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
ERR_FAILED

Offline RedRyder1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #13 on: July 25, 2019, 08:55:04 pm »
Just tried again on my PC.


NO GO again.


This is making things really difficult for us.


Gil   RedRyder  www.officeofsteamforum.com


Offline JimD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Problem for forum members posting photos
« Reply #14 on: July 25, 2019, 11:27:53 pm »
We are a model engine forum photos are a huge part of our forum participation. All members want to post and see larger photos without having to
do so much mucking around.
We also want the easy ability to post multiple photos in one post.

What a the main problem is we don't need five (5) options to post a photo. We just need one Inline Full-size Image it will make life so much easier for the membership.
That's what were after, we would like a member to be able to 'just post a large photo up' without having to faff around with five (5) image choices and be able to easily post muliple photos.
Presently (and thank you) you did fix the initial photo posting with your change to Inline Full-size Image but second and any subsequent photos posted in the same post are still problematic.
I hope that I have shed some clarity on the issue that is vexing us so much and causing frustration to members who aren't all that computer savvy and just want a simple way to post photos of their pride and joy up to be enjoyed by other members.

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
4 Replies
437 Views
Last post September 09, 2011, 08:35:47 pm
by Alex
7 Replies
745 Views
Last post November 18, 2011, 01:43:34 am
by -Candy-
1 Replies
282 Views
Last post September 06, 2013, 12:39:38 am
by FlashlightForum
0 Replies
304 Views
Last post February 05, 2014, 08:02:23 pm
by agate
2 Replies
311 Views
Last post April 10, 2015, 09:33:36 am
by Harley Quin