Author Topic: shoutbox  (Read 1129 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
shoutbox
« on: November 09, 2014, 07:32:00 pm »
i am after adding a different shoutbox than the one that comes with ezpotral. But i am unsure as to were to place it.

Share on Facebook Share on Twitter


Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 6250
  • Karma: 294
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #1 on: November 09, 2014, 09:12:35 pm »
If it's code you can place it in ezportal ez html bock
Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #2 on: November 15, 2014, 07:40:56 pm »
if it is not a code how do i do it please.x

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #3 on: November 15, 2014, 09:25:22 pm »
i cant seem to fins the html box to add code to it.


this is the code i am wanting to add



<style type="text/css">
 #yellbox { width: 550px; text-align: center; }
 #yellbox iframe { height: 120px; border: 1px inset; margin: 0px; width: 90%; }
 #yellbox input { width: 90%; }
 #yellbox button { height: 25px; }
</style>


<div id="yellbox">
 <script language="Javascript" type="text/javascript" src="http://www.yellbox.com/ybscript.js"></script>


 <iframe name="ybframe" frameborder="0" allowtransparency="true" src="http://www.yellbox.com/yellbox.php?name=bubbles"></iframe>


 <form action="http://www.yellbox.com/addmessage.php" method="post" target="ybframe" name="yellform" style="margin: 1px;">
  <input type="hidden" name="sub_username" value="bubbles" />
  <input name="sub_name" value="Name" maxlength="12" onfocus="if(this.value == 'Name')this.value = '';" /><br />
  <input name="sub_message" value="Message" maxlength="255" onfocus="if(this.value == 'Message')this.value = '';" /><br />
  <button onclick="return clearMessageBox();" style="width: 70%;">Say</button>   
  <button onclick="makeNewWindow(); return false;" style="width: 20%; border: none; background-color: transparent;"><img src="http://www.yellbox.com/images/smile.gif" alt="Smileys" /></button>
 </form>
 <p>Aqua Blue or Cosmo Black <a href="http://www.wiisworld.com">3DS</a>?</p>
<>

« Last Edit: November 15, 2014, 09:28:21 pm by crazyminx »

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #4 on: November 17, 2014, 07:37:25 pm »
I still cant find html box to put the code.x

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #5 on: November 19, 2014, 06:50:35 pm »
Is their another way the shoutbox can be done please other than through ezportal please.x


thnaks for any advice or help.x

Offline Tropical_Wannabe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #6 on: November 20, 2014, 01:10:44 am »
The only way to put html code is via the ezportal box.


You'll have to enable ezportal on your site, and decide which 'box' (location) you wish your chat box to be on.


This is your ONLY option!

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #7 on: November 20, 2014, 06:24:07 pm »
i have tried putting the code into the html box but for some reason it is not letting me.

Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 6250
  • Karma: 294
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #8 on: November 20, 2014, 06:28:10 pm »
Make sure you disable the editor in the html box under ezportal settings then it should work normally.
Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #9 on: November 20, 2014, 09:19:27 pm »
just tried typing the code in and it didnt work. Not sure where i am going wrong

Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 6250
  • Karma: 294
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #10 on: November 20, 2014, 09:49:32 pm »
Is it an editor box or just a text box you are entering it in.
Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #11 on: November 21, 2014, 11:48:12 am »
a text box i think i am tying it in.This is the first time i have done coding so i am still learning.

Offline Nekoruchii

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #12 on: November 21, 2014, 01:26:42 pm »
Please use HTML block not text box. It won't really work when you use a textbox.

Offline crazyminx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: -1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #13 on: November 21, 2014, 05:32:25 pm »
Please use HTML block not text box. It won't really work when you use a textbox.

it is not letting put in the html block. Knowing me ill be going wrong somewhere just dont know were

Offline Tropical_Wannabe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: shoutbox
« Reply #14 on: November 23, 2014, 01:13:27 am »
Confirm you have enabled EZBlock.


Admin > ezblock manager


Decide where you want your shoutbox to be located.


For my example, I'm going to show you how to make it appear at the top of your forums.


Scroll down to "TOP" - click Edit Column.  On this page, simply verify that 'enabled' is set to YES.  Click Edit Column to return.


Scroll down to "TOP" again, and it should show 'Enabled' in green.
Now click 'Add ezblock'


The default is an html block, so simply click 'Add ezblock'


At the top of this new screen, change the text in this box to reflect what you want the title of this block to be. (OR, at the bottom of the page click the box that say's 'hide titlebar')


On the left side of the editor, click the words "Hide TinyMCE Editor"


Now, in the block data box, copy your shoutbox contents here.


Click 'Add ezblock'


Your next decision is Visibility.  Where someone has to be in your forums to see the shoutbox. 


When done, select 'Save Visible Settings'


Your all set, click the Home button to reload you forums and your box should be working.


Good luck!

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
4 Replies
586 Views
Last post June 23, 2020, 06:46:37 am
by mickjav
1 Replies
627 Views
Last post August 24, 2013, 05:32:04 pm
by WholesaleChat
5 Replies
883 Views
Last post September 30, 2013, 11:02:16 pm
by CreateAForum
2 Replies
532 Views
Last post January 07, 2014, 11:06:16 pm
by omar abdelkareem
2 Replies
597 Views
Last post February 28, 2014, 03:47:12 pm
by vaibhav