Author Topic: Errors when setting up a new forum  (Read 776 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Offline simply sibyl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 189
  • Karma: 35
    • View Profile
Errors when setting up a new forum
« on: July 09, 2011, 08:32:26 pm »
I signed up for a new test forum and the following occured immediately: 
1.  After installation I clicked on the "Profile" tab and got this error:
Quote
Unknown column 'mem.pm_receive_from' in 'field list'
File: C:\Inetpub\createaforum\Sources\Load.php
Line: 1057


         SELECT
         IFNULL(lo.log_time, 0) AS is_online, IFNULL(a.id_attach, 0) AS id_attach, a.filename, a.attachment_type,
         mem.signature, mem.personal_text, mem.location, mem.gender, mem.avatar, mem.id_member, mem.member_name,
         mem.real_name, mem.email_address, mem.hide_email, mem.date_registered, mem.website_title, mem.website_url,
         mem.openid_uri, mem.birthdate, mem.icq, mem.aim, mem.yim, mem.msn, mem.posts, mem.last_login, mem.karma_good,
         mem.karma_bad, mem.member_ip, mem.member_ip2, mem.lngfile, mem.id_group, mem.id_theme, mem.buddy_list,
         mem.pm_ignore_list, mem.pm_email_notify, mem.pm_receive_from, mem.time_offset, mem.usertitle,
         mem.time_format, mem.secret_question, mem.is_activated, mem.additional_groups, mem.smiley_set, mem.show_online,
         mem.total_time_logged_in, mem.id_post_group, mem.notify_announcements, mem.notify_regularity, mem.notify_send_body,
         mem.notify_types, lo.url, mg.online_color AS member_group_color, IFNULL(mg.group_name, '') AS member_group,
         pg.online_color AS post_group_color, IFNULL(pg.group_name, '') AS post_group, mem.ignore_boards, mem.warning,
         CASE WHEN mem.id_group = 0 OR mg.stars = '' THEN pg.stars ELSE mg.stars END AS stars, mem.password_salt, mem.pm_prefs
         FROM sibsplace_members AS mem
         LEFT JOIN _global_log_online  AS lo ON (lo.id_member = mem.id_member AND lo.subdomain = 'sibsplace')
         LEFT JOIN sibsplace_attachments AS a ON (a.id_member = mem.id_member)
         LEFT JOIN sibsplace_membergroups AS pg ON (pg.id_group = mem.id_post_group)
         LEFT JOIN sibsplace_membergroups AS mg ON (mg.id_group = mem.id_group)
         WHERE mem.id_member = 1
2.  Clicked the "Members" tab.     It set up TWO "sibyls" and both as Administrator.   One is listed as having been online today.   The other listed as Never.    They show up via Members in Admin too yet Forum Stats state there is 1 Member.
3.  Ran Find and Repair Errors.   Got the following error msg
Quote
The following errors are fouling up your forum:            
The subject of topic #1 is currently not stored in the subject
cache.               
Would you like to attempt to fix these errors?      
(clicking yes to fix it did clear it up)
Running "Recount all Forum Stats"  changed the number of members to "2"   (two of me) lol
Probably more i havent found yet.  Seems the install had a glitch  ;)
 

Share on Facebook Share on Twitter


Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 6143
  • Karma: 288
    • View Profile
Re: Errors when setting up a new forum
« Reply #1 on: July 10, 2011, 12:48:52 am »
Did anything funky happen when you signed up?

Very strange that the column would be missing I have it present it on all forums when you install it.

Stratch that can you ping createaforum.com for me and www.createaforum.com

You might have the old ip in the hosts file I think
Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline simply sibyl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 189
  • Karma: 35
    • View Profile
Re: Errors when setting up a new forum
« Reply #2 on: July 10, 2011, 01:14:52 am »
Dumbo here forgot to give you the url earlier  http://sibsplace.createaforum.com/index.php

Nothing funky happened at signup at all.   Went quick and smooth.
 
Did the pings:
createaforum.com
Quote
Pinging createaforum.com [68.233.250.132] with 32 bytes of data:
Reply from 68.233.250.132: bytes=32 time=75ms TTL=117
Reply from 68.233.250.132: bytes=32 time=74ms TTL=117
Reply from 68.233.250.132: bytes=32 time=73ms TTL=117
Reply from 68.233.250.132: bytes=32 time=71ms TTL=117
Ping statistics for 68.233.250.132:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 71ms, Maximum = 75ms, Average = 73ms

www.createaforum.com
Quote
Pinging createaforum.com [68.233.250.132] with 32 bytes of data:
Reply from 68.233.250.132: bytes=32 time=72ms TTL=117
Reply from 68.233.250.132: bytes=32 time=77ms TTL=117
Reply from 68.233.250.132: bytes=32 time=82ms TTL=117
Reply from 68.233.250.132: bytes=32 time=73ms TTL=117
Ping statistics for 68.233.250.132:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 72ms, Maximum = 82ms, Average = 76ms
« Last Edit: July 10, 2011, 01:17:10 am by simply sibyl »

Offline CreateAForum

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 6143
  • Karma: 288
    • View Profile
Re: Errors when setting up a new forum
« Reply #3 on: July 10, 2011, 01:31:02 am »
Hmm that looks right... Not sure how that happened checked the newer forums as well. I did notice that the old code was missing that column that caused that error to occur but that was before 2.0
Like Create A Forum? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline simply sibyl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 189
  • Karma: 35
    • View Profile
Re: Errors when setting up a new forum
« Reply #4 on: July 10, 2011, 01:34:32 am »
Clicking Profile gives this error now:
Quote
Unknown column 'enclose' in 'field list'
File: C:\Inetpub\createaforum\Sources\Profile.php
Line: 679


      SELECT
         col_name, field_name, field_desc, field_type, field_length, field_options,
         default_value, bbc, enclose, placement
      FROM sibsplace_custom_fields
      WHERE active = 1

Maybe this was some odd glitch with the forum install.  I was going to use it only as a test site so its fine if you want to trash it
No Arcade section on the left side in Admin.   There are settings in Permissions for the Arcade but thats it.   <---  Ignore that.  Its in Core Features.  Not used to it putting it there  ;)
 
« Last Edit: July 10, 2011, 01:46:16 am by simply sibyl »

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
0 Replies
276 Views
Last post March 13, 2012, 08:41:42 am
by -Candy-
2 Replies
471 Views
Last post February 02, 2013, 02:42:45 am
by Shocari
Database errors

Started by Clunt « 1 2 » Bugs

17 Replies
2290 Views
Last post October 09, 2013, 03:55:20 am
by Clunt
1 Replies
930 Views
Last post November 27, 2013, 03:22:08 am
by CreateAForum
1 Replies
967 Views
Last post March 30, 2014, 03:56:56 am
by CreateAForum